Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τυνησία: Πρώτος νεκρός από την αστυνομική καταστολή στις διαδηλώσεις

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του διαδηλωτή που προκλήθηκε όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και κλομπ κατά διαδηλωτών την Παρασκευή.

Τυνησία: Πρώτος νεκρός από την αστυνομική καταστολή στις διαδηλώσεις

Ένας Τυνήσιος άνδρας υπέκυψε σήμερα σε νοσοκομείο στα τραύματα που του επέφεραν αστυνομικοί, ανέφεραν ακτιβιστές, στον πρώτο θάνατο από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά την ανάληψη πρόσθετων εξουσιών από τον πρόεδρο της χώρας, Καΐς Σάγιεντ.

Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM μετέδωσε ότι η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του διαδηλωτή που προκλήθηκε όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και κλομπ κατά διαδηλωτών την Παρασκευή.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις αρχές.

Ο Σάγιεντ αντιμετωπίζει αυξανόμενη δυσαρέσκεια αφότου απέπεμψε τον προηγούμενο πρωθυπουργό, ανέστειλε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και ανέλαβε εκτεταμένες εξουσίες τον περασμένο Ιούλιο, μια κίνηση την οποία οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν πραξικόπημα.

"Ο Ρίντχα Μπουζιάνε, που συμμετείχε στη διαδήλωση της 14ης Ιανουαρίου πέθανε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας αφού υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς ως αποτέλεσμα της υπέρμετρης βίας από την αστυνομία στη διαδήλωση", ανέφερε ο συνασπισμός "Πολίτες Ενάντια στο Πραξικόπημα".

Ο Σαμίρ Ντιλού και ο Σαμίρ Μπεν Αμόρ, δικηγόροι των συλληφθέντων διαδηλωτών, είπαν επίσης ότι ο Μπουζιάνε πέθανε εξαιτίας της αστυνομικής βίας, αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Τυνήσιος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θα διασφαλίσει όλες τις ελευθερίες κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου για την θέσπιση νέου Συντάγματος αργότερα αυτό το έτος.

Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων που ισχύει λόγω της Covid-19.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v