Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα 20% για τις μετοχές του Netflix

Ο γίγαντας του video streaming αναμένει ότι θα προσθέσει μόλις 2,5 εκατ. συνδρομητές αυτό το τρίμηνο. Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η χειρότερη έναρξη νέας χρονιάς. Οι μετοχές των Walt Disney και η Roku επίσης υποχωρούν.

Κατρακύλα 20% για τις μετοχές του Netflix

Μόλις 2,5 εκατ. συνδρομητές αναμένει ότι θα προσθέσει το Netflix αυτό το τρίμηνο, αριθμός που υπολείπεται των εκτιμήσεων της Wall Street και θα σημαίνει την πιο αργή έναρξη νέας χρονιάς για την εταιρεία σε τουλάχιστον μια δεκαετία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές του Netflix κάνουν βουτιά 20% στα 404,50 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, διαγράφοντας περίπου 45 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική ότι ο γίγαντας του video streaming εισέρχεται σε μια νέα φάση πιο αργής ανάπτυξης. Οι μετοχές των Walt Disney και η Roku επίσης υποχωρούν.

Το Netflix πρόσθεσε μόλις 18,2 εκατ. συνδρομητές το 2021, περίπου 50% λιγότερο από το προηγούμενο έτος-ρεκόρ. Προβλέπεται ότι η επιβράδυνση θα συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλο ένα τρίμηνο, με τις προοπτικές για την τρέχουσα περίοδο να κινούνται χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Wall Street για 6,26 εκατ. νέους συνδρομητές.

Τα στελέχη της εταιρείας προσπάθησαν να προσδιορίσουν γιατί επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη. Το απέδωσαν στις δυσκολίες της οικονομίας, ειδικά στη Λατινική Αμερική, καθώς και τις παρατεταμένες επιπτώσεις από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή του Netflix έχει κάνει άλμα 6.000% τη δεκαετία που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v