Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η EasyJet, φρενάρουν οι επιπτώσεις της Ομικρον

Η αεροπορική εταιρεία αρχίζει να βλέπει τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνονται, καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ανεβάζει ταχύτητα η EasyJet, φρενάρουν οι επιπτώσεις της Ομικρον

Ανεβάζει τη διαθεσιμότητα των θέσεων η EasyJet το τρέχον τρίμηνο για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς μειώνεται ο αντίκτυπος της παραλλαγής Ομικρον της Covid-19.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αεροπορική με έδρα το Λούτον της Αγγλίας σχεδιάζει να αναπτύξει τα δύο τρίτα των θέσεων που είχε πριν από την πανδημία, ενώ θα φτάσει σε σχεδόν κανονικά επίπεδα μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με δήλωσή της την Πέμπτη.

Η EasyJet σημείωσε ζημία 213 εκατ. λιρών (286 εκατ. δολαρίων) στο οικονομικό της πρώτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, αφού οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που προκλήθηκαν από την Ομικρον περιόρισαν τα ταξίδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η ζημιά μειώθηκε, καθώς έναν χρόνο πριν ήταν 424 εκατ. λίρες.

Η EasyJet αρχίζει να βλέπει τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνονται καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Η Βρετανία θα βάλει τέλος στα τεστ από τις 11 Φεβρουαρίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πει ότι σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις απαιτήσεις για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι αλλαγές έχουν δώσει αισιοδοξία στις αεροπορικές εταιρείες, ότι μετά από μια διετή ύφεση, η ζήτηση θα επανέλθει οριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v