Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ για την Apple: 123,9 δισ. δολάρια έσοδα σε ένα τρίμηνο

Υπάρχουν πλέον 1,8 δισ. συσκευές Apple σε χρήση αυτή τη στιγμή, καταγράφοντας αύξηση 300 εκατ. σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. Πωλήσεις 71,6 δισ. δολαρίων από το κορυφαίο προϊόν της, το iPhone.

Ρεκόρ για την Apple: 123,9 δισ. δολάρια έσοδα σε ένα τρίμηνο

Ράλι κάνει η μετοχή της Apple στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς τα τριμηνιαία έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σηματοδοτώντας μια νίκη ενάντια στην κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας που τροφοδοτείται από την πανδημία και τις ελλείψεις τσιπ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στο ιστορικό ρεκόρ των  123,9 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 119,1 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο. Τα κέρδη ξεπέρασαν επίσης τις προβλέψεις και η εταιρεία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις θα αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό στο τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο.

Τα εκπληκτικά ισχυρά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι φόβοι για τις αναταραχές της προσφοράς ήταν υπερβολικοί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook είχε προειδοποιήσει στα τέλη του περασμένου έτους ότι οι ελλείψεις θα μπορούσαν να κοστίσουν στην εταιρεία περισσότερα από 6 δισ. δολάρια σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια του πολύ σημαντικού τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. Όμως ο τεχνολογικός γίγαντας ξεπέρασε την κρίση και επωφελήθηκε από τα νέα προϊόντα του, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 13, Apple Watch Series 7 και των updated Mac.

Οι μετοχές καταγράφουν κέρδη έως και 5,8% στα 168,38 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές. Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είχαν καταγράψει απώλειες κατά 10% φέτος. Η μετοχή είχε 34% το 2021.

Τα κέρδη για την εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια αυξήθηκαν στα 2,10 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, πολύ πάνω από τα 1,90 δολάρια που εκτιμούσαν οι αναλυτές, καταγράφοντας άνοδο κατά 25% σε ετήσια βάση.

Σε τηλεδιάσκεψη, τα στελέχη της Apple δήλωσαν ότι οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα θα αμβλυνθούν περαιτέρω το τρίμηνο του Μαρτίου, ενώ η αύξηση των εσόδων της θα επιβραδυνθεί. Η Apple δεν έδωσε συγκεκριμένο στόχο πωλήσεων, πέρα από το ότι θα είναι ρεκόρ για τρίμηνο. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 90 δισ. δολάρια. Το μικτό περιθώριο θα είναι 42,5% έως 43,5%, είπε η Apple.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι υπάρχουν πλέον 1,8 δισ. συσκευές Apple σε χρήση αυτή τη στιγμή, καταγράφοντας αύξηση 300 εκατ. σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. Και έχει 785 εκατ. πληρωμένες συνδρομές Apple και τρίτων στην πλατφόρμα της, από 745 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Η εταιρεία απέφερε έσοδα 71,6 δισ. δολαρίων από το κορυφαίο προϊόν της, το iPhone, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για 67,7 δισ. δολάρια -πρόκειται για αύξηση κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v