Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Warren Buffett ακόμη μία φορά πιο πλούσιος από τον Zuckerberg

Στα 91 του χρόνια, είναι ο μόνος άνθρωπος μεταξύ των 10 πλουσιότερων στον κόσμο, του οποίου η περιουσία έχει αυξηθεί μέχρι στιγμής φέτος. Ο Zuckerberg έχει χάσει 15 δισ. δολάρια το 2022. Πόσα έχασαν οι δισεκατομμυριούχοι μέχρι στιγμής φέτος.

Ο Warren Buffett ακόμη μία φορά πιο πλούσιος από τον Zuckerberg

Ο Warren Buffett είναι για άλλη μια φορά πλουσιότερος από τον Mark Zuckerberg, σε μια υπενθύμιση της διαρκούς δύναμης της προσέγγισής του σε επενδύσεις αξίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι επίσης το αποτέλεσμα της απότομης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας αυτής της εβδομάδας, η οποία έχει εξαφανίσει περίπου 50 δισ. δολάρια σε πλούτο από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Silicon Valley.

Η περιουσία του Elon Musk, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, έκανε βουτιά κατά 25,8 δισ. δολάρια την Πέμπτη, σημειώνοντας την τέταρτη πιο μεγάλη ημερήσια πτώση στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index. Έχει χάσει 54 δισ. δολάρια φέτος. Ο Zuckerberg, συνιδρυτής της Meta Platforms Inc., έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά 12% ή 15 δισ. δολάρια το 2022.

Η περιουσία του Buffett έχει αυξηθεί κατά 2,4 δισ. δολάρια φέτος, στα 111,3 δισ. δολάρια. Πλέον ξεπερνάει τον Zuckerberg κατά 1 δισ. δολάρια και φτάνει στην πιο υψηλή θέση που έχει φτάσει από τον περασμένο Μάρτιο στον δείκτη Bloomberg.

Ο Buffett, 91 ετών, είναι ο μόνος άνθρωπος που κατατάσσεται μεταξύ των 10 πλουσιότερων στον κόσμο, του οποίου η περιουσία έχει αυξηθεί μέχρι στιγμής φέτος. Οι μετοχές  της Berkshire Hathaway -που αποτελούν το 98% της περιουσίας του- έχουν κέρδη 2,3% από την 1η Ιανουαρίου.

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν χάσει συνολικά 635 δισ. δολάρια από την 1η Ιανουαρίου καθώς οι αγορές αντιδρούν στα αναμενόμενα αυστηρότερα μέτρα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τον πληθωρισμό που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v