Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,3% για τη βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας τον Δεκέμβριο

Ηταν 6,9% χαμηλότερα από το επίπεδο που παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα που δεν επηρεάστηκε από τα μέτρα lockdown.

Πτώση 0,3% για τη βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας τον Δεκέμβριο

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ήταν 0,3% χαμηλότερη σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο του 2021, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis σε μια προσωρινή έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε κατά 4,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% τον Δεκέμβριο. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών και ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκε κατά 2,5% και 0,6%, αντίστοιχα, ενώ η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 0,5%. Η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε κατά 0,7%, ενώ η παραγωγή των κατασκευών μειώθηκε κατά 7,3%.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η βιομηχανική παραγωγή ήταν 6,9% χαμηλότερα από το επίπεδο που παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα που δεν επηρεάστηκε από τα μέτρα lockdown που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με την έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v