Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλοκαίρι 2019» περιμένει φέτος η TUI, 20% πάνω οι τιμές

«Αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι το 2022. Η ζήτηση για ταξίδια είναι υψηλή σε όλες τις αγορές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Περισσότερες οι κρατήσεις σήμερα απ' ό,τι το 2019.

«Καλοκαίρι 2019» περιμένει φέτος η TUI, 20% πάνω οι τιμές

H TUI δήλωσε σήμερα ότι οι καλοκαιρινές κρατήσεις φέτος θα είναι κοντά στα προ κρίσης επίπεδα, με «πολύ υψηλή» ζήτηση για διακοπές και τις τιμές αυξημένες κατά περισσότερο από 20%.

Η αγγλο-γερμανική εταιρεία ταξιδιών γνωστοποίησε επίσης ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την πρώτη της αποπληρωμή από τα κρατικά δάνεια άνω των 4 δισ. ευρώ, που τη στήριξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως θυμίζουν οι Financial Times, ο tour operator με έδρα το Ανόβερο προειδοποίησε τον Δεκέμβριο ότι η μετάλλαξη Όμικρον επηρέαζε τη ζήτηση των διακοπών, αλλά σήμερα σημειώνει ότι τα μοτίβα κρατήσεων παρέμειναν «σχετικά σταθερά» παρά την εξάπλωση της παραλλαγής.

Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε προκαλέσει αύξηση στις κρατήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, πρόσθεσε, με τις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές να είναι κατά 19% περισσότερες σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό σημείο το 2019.

«Αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι το 2022. Ο δρόμος για την έξοδο από την πανδημία γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος. Η ζήτηση για ταξίδια είναι υψηλή σε όλες τις αγορές», δήλωσε ο Fritz Joussen, διευθύνων σύμβουλος.

Τα έσοδα το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου ήταν 2,3 δισ. ευρώ, πέντε φορές υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αλλά εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το 2019.

Τέλος, η TUI δήλωσε ότι οι τιμές για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2022 αυξήθηκαν κατά 22%, χάρη στην ισχυρότερη ζήτηση για οργανωμένες διακοπές και πιο πολυτελή ξενοδοχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v