Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι περισσότεροι διπλωμάτες της Γερμανίας έφυγαν από το Κίεβο

Μέλη των οικογενειών διπλωματών και μέλη του διπλωματικού προσωπικού η παρουσία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη έχουν πλέον εγκαταλείψει τη χώρα στην πλειονότητά τους, διευκρίνισε το ΥΠΕΞ

Οι περισσότεροι διπλωμάτες της Γερμανίας έφυγαν από το Κίεβο

Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού έχει πλέον εγκαταλείψει την πρεσβεία της Γερμανίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο χθες Τρίτη.

Μέλη των οικογενειών διπλωματών και μέλη του διπλωματικού προσωπικού η παρουσία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη έχουν πλέον εγκαταλείψει τη χώρα στην πλειονότητά τους, διευκρίνισε το ΥΠΕΞ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Κάποιοι βρίσκονται ακόμη καθ’ οδόν.

Το γερμανικό γενικό προξενείο στο Ντανιέτσκ, που λειτουργούσε στη Ντνίπρο, μεταφέρθηκε στο Λβιφ και ετοιμάζεται να ξαναρχίσει να προσφέρει προξενικές υπηρεσίες από εκεί.

Η γερμανική κυβέρνηση παροτρύνει τους πολίτες της χώρας να φύγουν από την Ουκρανία, εν μέσω προειδοποιήσεων της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περί επαπειλούμενης ρωσικής εισβολής.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Αίγυπτο το Σάββατο, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία της Γερμανίας στο Κίεβο θα παραμείνει ανοικτή, αλλά το προσωπικό της θα μειωθεί.

Η μετεγκατάσταση του γερμανικού γενικού προξενείου από τη Ντνίπρο στο Λβιβ σκοπό έχει να απομακρυνθεί το προσωπικό από τη δυνητική γραμμή του μετώπου των ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v