Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαλί: Η Γαλλία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα χωρίς καθυστέρηση

«Υπό το φως των επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων των αμυντικών συμφωνιών, η κυβέρνηση καλεί τις γαλλικές αρχές να αποσύρουν χωρίς καθυστέρηση τις δυνάμεις Barkhan και Takouba από την εθνική επικράτεια υπό την επίβλεψη των αρχών του Μαλί», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αμπντουλάγε Μάιγκα.

Μαλί: Η Γαλλία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα χωρίς καθυστέρηση

Η στρατιωτική χούντα που ασκεί την εξουσία στο Μαλί απαίτησε σήμερα από τη Γαλλία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα χωρίς καθυστέρηση και υπό την επίβλεψη των αρχών του Μαλί, δήλωσε εκπρόσωπος της χούντας.

Ο συνταγματάρχης Αμπντουλάγε Μάιγκα δήλωσε ότι η απόφαση που ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, η Γαλλία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής είναι μια μονομερής ενέργεια που παραβιάζει τις στρατιωτικές συμφωνίες ανάμεσα στο Μαλί και στη Γαλλία.

«Υπό το φως των επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων των αμυντικών συμφωνιών, η κυβέρνηση καλεί τις γαλλικές αρχές να αποσύρουν χωρίς καθυστέρηση τις δυνάμεις Barkhan και Takouba από την εθνική επικράτεια υπό την επίβλεψη των αρχών του Μαλί», δήλωσε ο Μάιγκα μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την πρώην αποικία της έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες αφότου η χούντα υπαναχώρησε από μια συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών τον Φεβρουάριο και πρότεινε την παραμονή της στην εξουσία έως το 2025.

Ανακοινώνοντας την αποχώρηση των στρατευμάτων χθες, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις έως έξι μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v