Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαδηλώσεις στο Μαρόκο κατά της ακρίβειας

Οι Μαροκινοί διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις τιμών και την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Θα χρειαστούν πάνω από εκατ. δολάρια μόνο για την επιδότηση του αλευριού το 2022 σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπ.Οικονομίας.

Διαδηλώσεις στο Μαρόκο κατά της ακρίβειας

Διαδηλώσεις ξέσπασαν χθες σε αρκετές πόλεις του Μαρόκου χθες Κυριακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των τιμών και την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και για να τιμηθεί η ενδέκατη επέτειος των μαζικών κινητοποιήσεων στο βασίλειο με κεντρικό αίτημα την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Στην πρωτεύουσα Ραμπάτ, εκατοντάδες διαδηλωτές κατήγγειλαν τις υψηλές τιμές βασικών αγαθών και φώναξαν συνθήματα που παρέπεμπαν στο λεγόμενο Κίνημα της 20ής Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το κίνημα αυτό, που απαιτεί μεταρρυθμίσεις και καταπολέμηση της διαφοράς, ήταν η μαροκινή εκδοχή των εξεγέρσεων της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, που συντάραξαν τη Μέση Ανατολή το 2011.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στην Καζαμπλάνκα και στην Ταγγέρη, σύμφωνα με βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η ξηρασία πλήττει την οικονομία της χώρας, ενώ οι Μαροκινοί έχουν επίσης φορτωθεί το βάρος των υψηλών τιμών των καυσίμων.

Θα χρειαστούν κάπου 3,8 δισεκατομμύρια ντίρχαμ (πάνω από 400 εκατ. δολάρια) μόνο για την επιδότηση του αλευριού το 2022, εκτιμά αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v