Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Η Γερμανία κινδυνεύει με δεύτερη ύφεση μέσα στην πανδημία

Η παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδέχεται να μειωθεί «αισθητά» το πρώτο τρίμηνο, έχοντας ήδη συρρικνωθεί κατά 0,7% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, τόνισε η κεντρική τράπεζα.

Bundesbank: Η Γερμανία κινδυνεύει με δεύτερη ύφεση μέσα στην πανδημία

Η Γερμανία μπορεί να έχει μπει στη δεύτερη ύφεση από τότε που ξέσπασε η πανδημία, καθώς η μετάλλαξη Ομικρον έφερε ρεκόρ λοιμώξεων που παρέσυραν την οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Bundesbank.

Η παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδέχεται να μειωθεί «αισθητά» το πρώτο τρίμηνο, έχοντας ήδη συρρικνωθεί κατά 0,7% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, τόνισε η κεντρική τράπεζα τη Δευτέρα στη μηνιαία έκθεσή της.

«Σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, δεν είναι μόνο ο τομέας των υπηρεσιών που πλήττεται από περιορισμούς και προσαρμοσμένη συμπεριφορά», ανέφερε η Bundesbank. Η απουσία των εργαζομένων που σχετίζεται με την πανδημία θα «πλήξει σημαντικά» τη δραστηριότητα και σε άλλους τομείς.

Ωστόσο, η ανάκαμψη μπορεί να είναι γρήγορη. Μια επιχειρηματική έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα έδειξε ότι η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών τον Φεβρουάριο, καθώς οι κατασκευαστές ανέφεραν περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών σε ό,τι αφορά το σκέλος των προμηθειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v