Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα MSCI στη Ρωσία

Tο επόμενο φυσικό βήμα θα μπορούσε να είναι η αφαίρεση ρωσικών τίτλων από τους δείκτης της και την κατάργηση του MSCI Russia, δήλωσε στο Reuters στέλεχος της MSCI.

Χτύπημα MSCI στη Ρωσία

Το ρωσικό χρηματιστήριο είναι «μη επενδύσιμο» μετά τις αυστηρές κυρώσεις της Δύσης και τους περιορισμούς των κεντρικών τραπεζών στις συναλλαγές, καθιστώντας την αφαίρεση ρωσικών μετοχών από τους δείκτες MSCI το «φυσικό επόμενο βήμα», δήλωσε ανώτατο στέλεχος της MSCI τη Δευτέρα.

«Δεν θα ήταν πολύ λογικό να συνεχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε ρωσικούς τίτλους αν οι πελάτες και οι επενδυτές μας δεν μπορούν να συναλλάσσονται στην αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Δημήτρης Μελάς, επικεφαλής έρευνας δεικτών της MSCI.

Ο Μελάς είπε ότι η εταιρεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως διαβούλευση με τους επενδυτές, το αποτέλεσμα της οποίας θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός των ημερών μαζί με τις ενέργειες που θα ληφθούν.

Η MSCI ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πάγωσε τον δείκτη και δεν θα εφαρμόσει αλλαγές για ρωσικούς τίτλους που είχε ανακοινώσει προηγουμένως  στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δεικτών τον Φεβρουάριο.

«Το φυσικό επόμενο βήμα που θα μπορούσαμε δυνητικά να εφαρμόσουμε - δεν έχουμε πάρει ακόμη καμία απόφαση - αλλά το φυσικό επόμενο βήμα μπορεί να είναι να εξετάσουμε πραγματικά την κατάργηση του MSCI Russia ή την αφαίρεση ρωσικών τίτλων από τους δείκτες μας», πρόσθεσε ο Μελάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v