Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οπου φύγει-φύγει οι επενδυτές από τις ευρωπαϊκές μετοχές, εκροές $6,7 δισ.

Είχαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εκροές που έχουν καταγραφεί ποτέ, φτάνοντας στα 6,7 δισ. δολάρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Bank of America.

Οπου φύγει-φύγει οι επενδυτές από τις ευρωπαϊκές μετοχές, εκροές $6,7 δισ.

Η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία ωθεί τους επενδυτές να αποχωρήσουν από τις ευρωπαϊκές μετοχές όπως ποτέ άλλοτε, εν μέσω αυξανόμενων κινδύνων πληθωρισμού, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Bank of America.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εκροές που έχουν καταγραφεί ποτέ, φτάνοντας στα 6,7 δισ. δολάρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Μαρτίου, όπως έγραψαν οι αναλυτές, επικαλούμενοι στοιχεία της EPFR Global. Οι εκροές από τις ευρωπαϊκές μετοχές προκάλεσαν την πρώτη εκροή για τις παγκόσμιες μετοχές, ύψους 5 δισ. δολαρίων, των τελευταίων δέκα εβδομάδων.

Οι επενδυτές στράφηκαν σε μετρητά και χρυσό, με τα αμοιβαία κεφάλαια να προσελκύουν 46,3 δισ. δολάρια -ήταν η μεγαλύτερη εισροή των τελευταίων εννέα εβδομάδων, ενώ 1,9 δισ. δολάρια πήγαν σε χρυσό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v