Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και αέριο επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν θα επιδοτήσουν τον πόλεμο του Πούτιν, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση σε συνεννόηση με τους συμμάχους. Παραδέχτηκε ότι το μέτρο θα έχει κόστος και για τους Αμερικανούς. Aπαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αργού και από τη Βρετανία. Ράλι 7% στο πετρέλαιο.

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και αέριο επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι ΗΠΑ δεν θα επιδοτήσουν τον πόλεμο του Πούτιν, διαμήνυσε. «Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κεντρική αρτηρία της ρωσικής οικονομίας: απαγορεύουμε όλες τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και αερίου» υπογράμμισε.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι έλαβε την απόφαση σε συνεννόηση με τους συμμάχους των ΗΠΑ. Κατανοούμε ότι πολλοί σύμμαχοι μπορεί να μην είναι σε θέση να μας ακολουθήσουν στην κίνηση αυτή, αλλά παραμένουμε ενωμένοι στον κοινό μας στόχο να ασκήσουμε πίεση στον Πούτιν, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

«Ο Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει τη φονική του πορεία, όποιο και αν είναι το κόστος» σημείωσε ο Μπάιντεν, αλλά τόνισε ότι «η Ουκρανία δεν πρόκειται να αποτελέσει ποτέ μια νίκη για τον Πούτιν.

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα έχει κόστος και για τις ΗΠΑ, αλλά πρόσθεσε ότι τη στηρίζουν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι.

Προειδοποίησε ότι οι τιμές της βενζίνης θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο με το μέτρο αυτό και κάλεσε τις εταιρείες πετρελαίου να μην προχωρήσουν σε υπερβολικές αυξήσεις τιμών, λέγοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αποτελεί δικαιολογία για υπέρογκα κέρδη. 

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού είχε διευρύνει τα κέρδη του από το 4% στο 7,5% μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι επίκειται ανακοίνωση του Μπάιντεν για το ρωσικό αργό και συνεχίζει να κινείται στα ίδια επίπεδα, στα 128 δολάρια το βαρέλι.

Βρετανία: Τέρμα οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως το τέλος του 2022

Η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης.

«Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v