Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάζωσε το λιανεμπόριο και η βιομηχανία της Κίνας το πρώτο δίμηνο

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς, σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο, επιταχύνθηκε και η πανδημία, με τη χώρα να μετράει πάνω από 5.000 κρούσματα σε μία μέρα.

Γκάζωσε το λιανεμπόριο και η βιομηχανία της Κίνας το πρώτο δίμηνο

Ανοδο 7,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας σσε ετήσια βάση τους πρώτους δύο μήνες του 2022 ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως ενημέρωσε την Τρίτη το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας.

Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την ετήσια αύξηση που παρατηρήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 6,7% το ίδιο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 3,0%.

Πάνω από 5.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ωστόσο, το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.280 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από την εκδήλωση του πρώτου πανδημικού κύματος, στις αρχές του 2020.

Η Κίνα, η χώρα όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός, στα τέλη του 2019, είχε καταφέρει ως πρότινος να διατηρεί υπό έλεγχο την επιδημία, επιβάλλοντας ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα περιορισμού, όμως η παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες πολλές εστίες σε όλη τη χώρα.

Εδώ και αρκετές ημέρες, δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους, ιδίως στην μητρόπολη της τεχνολογίας Σεντζέν (νότια), κοντά στο Χονγκ Κονγκ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v