Μπάιντεν για ρωσικές προθέσεις αποκλιμάκωσης: «Θα δούμε αν το εννοούν»

Οι κυρώσεις θα συνεχιστούν, θα φανεί αν θα καταφέρει τίποτα η Ρωσία, συμπλήρωσε. Το ουκρανικό επηρεάζει και τη Νοτιοανατολική Ασία. Τι είπε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης.

Μπάιντεν για ρωσικές προθέσεις αποκλιμάκωσης: «Θα δούμε αν το εννοούν»

«Θα το δούμε» αν είναι αληθής η δήλωση της Ρωσίας πως προτίθεται να αποκλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ.

Οπως πρόσθεσε, θα συνεχιστούν τόσο οι σκληρές κυρώσεις προς τη Ρωσία όσο και η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Θα φανεί αν θα τα καταφέρει η Ρωσία, είπε.

Oι δύο άνδρες μοιράστηκαν προβληματισμούς και ανησυχίες σχετικά με τη Βόρεια Κορέα και τη Μιανμάρ, ωστόσο στη συζήτηση κυριάρχησε το ουκρανικό. «Είναι μια σύγκρουση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή πουθενά στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν. Ο πρωθυπουργός Λι καταδίκασε ρητά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πόλεμος, είπε, έχει επιπτώσεις και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Ταυτόχρονα χαιρέτισε την τη δέσμευση Μπάιντεν ότι θα ενισχυθεί το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v