Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Βουτιά $38,8 δισ. στα αποθέματα συναλλάγματος μετά την εισβολή

Η πρώτη ανακοίνωση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Γκρεμίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο. Τα στοιχεία και οι αλχημείες.

Ρωσία: Βουτιά $38,8 δισ. στα αποθέματα συναλλάγματος μετά την εισβολή

Κατά 38,8 δισ. δολάρια μειώθηκαν τα ρωσικά αποθέματα σε συνάλλαγμα και χρυσό ύστερα από την κορύφωση του περασμένου Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μετά την εισβολή στην Ουκρανία η ρωσική κεντρική τράπεζα.

Οπως γράφει το Bloomberg, τα αποθέματα συρρικνώθηκαν στα 604,4 δισ. δολάρια στις 25 Μαρτίου, κατρακυλώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο. Κατά την αμέσως προηγούμενη σχετική δημοσίευση της κεντρικής τράπεζας, στις 18 Φεβρουαρίου, τα αποθέματα είχαν αγγίξει το υψηλό των 643,2 δισ. δολαρίων.

Η τράπεζα είχε δηλώσει ότι θα προχωρούσε σε επόμενη ανακοίνωση ύστερα από τουλάχιστον τρεις μήνες.

Οι σαρωτικές δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να επιφέρουν κατασχέσεις περίπου των δύο τρίτων των αποθεματικών της τράπεζας.

Αν και η επικεφαλής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να παρέμβει στην αγορά, εντούτοις πούλησε ξένο νόμισμα για να στηρίξει το ρούβλι την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v