Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Meta μπαίνει στα εικονικά νομίσματα με τα «δολάρια Zuck»

Διερευνά τη δημιουργία ενός εικονικού νομίσματος για το metaverse, το οποίο οι εργαζόμενοι εσωτερικά ονόμασαν «Zuck Bucks». Ποιες άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες θέλει να λανσάρει.

Το Meta μπαίνει στα εικονικά νομίσματα με τα «δολάρια Zuck»

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Meta έχει καταρτίσει σχέδια για την εισαγωγή εικονικών νομισμάτων, tokens και υπηρεσιών δανεισμού στις εφαρμογές της, καθώς η μητρική εταιρεία του Facebook εξακολουθεί να έχει οικονομικές φιλοδοξίες παρά την κατάρρευση του πρότζεκτ για την κυκλοφορία κρυπτονομίσματος.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg, αναζητά εναλλακτικές ροές εσόδων και νέες δυνατότητες που μπορούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους χρήστες, καθώς η δημοτικότητα πέφτει για τα κύρια προϊόντα κοινωνικής δικτύωσής της, όπως το Facebook και το Instagram.

Ο οικονομικός βραχίονας του Facebook, η Meta Financial Technologies, διερευνά τη δημιουργία ενός εικονικού νομίσματος για το metaverse, το οποίο οι εργαζόμενοι εσωτερικά ονόμασαν «Zuck Bucks», σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζουν τις προσπάθειες.

Είναι απίθανο να είναι ένα κρυπτονόμισμα που βασίζεται στο blockchain, είπαν κάποιοι από τις πηγές. Αντίθετα, η Meta κλίνει προς την εισαγωγή in-app tokens που θα ελέγχονται κεντρικά από την εταιρεία, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές παιχνιδιών, όπως το νόμισμα robux στο δημοφιλές παιδικό παιχνίδι Roblox.

Σύμφωνα με άτομα κοντά στα σχέδια, η Meta εξετάζει επίσης τη δημιουργία «social tokens» ή «reputation tokens», τα οποία θα μπορούσαν να εκδίδονται ως ανταμοιβή για σημαντικές συνεισφορές σε ομάδες του Facebook, για παράδειγμα. Μια άλλη προσπάθεια είναι να δημιουργήσει «creator coins» που μπορεί να σχετίζονται με συγκεκριμένους influencers στην εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram.

Η Meta διερευνά επίσης πιο παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, με επίκεντρο τη βοήθεια στην παροχή δανείων για μικρές επιχειρήσεις σε ελκυστικά επιτόκια, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την πρωτοβουλία.

Οι περισσότερες από τις προσπάθειες βρίσκονται στα αρχικά στάδια της συζήτησης και θα μπορούσαν να αλλάξουν ή να εγκαταλειφθούν, αν και τα σχέδιά της για ενσωμάτωση NFT στις εφαρμογές της είναι ήδη πιο ανεπτυγμένα. Ο Zuckerberg επιβεβαίωσε προηγούμενο ρεπορτάζ των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το Instagram θα αρχίσει σύντομα να υποστηρίζει NFT.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα που κοινοποιήθηκε εσωτερικά την περασμένη εβδομάδα, η Meta σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάρτηση και κοινοποίηση NFT στο Facebook στα μέσα Μαΐου. Μετά από αυτό, θα ακολουθήσει «γρήγορα» η δοκιμή μιας δυνατότητας που θα επιτρέπει τη συμμετοχή σε ομάδες Facebook με βάση την ιδιοκτησία NFT.

Τα NFT ενδέχεται να δημιουργούν έσοδα μέσω «τελών ή/και διαφημίσεων» στο μέλλον, σύμφωνα με άλλο εσωτερικό έγγραφο. Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v