Eλεύθερη πτώση ως 35% για το Netflix

Ο κολοσσός του streaming ανακοίνωσε απώλεια συνδρομητών για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία. Στο 60% η πτώση της μετοχής από την αρχή του έτους. «Καπνός» κεφαλαιοποίηση 46 δισ.δολάρια.

Eλεύθερη πτώση ως 35% για το Netflix

Boυτιά έως 35% πραγματοποιεί η μετοχή του Netflix την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας streaming ότι η βάση των συνδρομητών συρρικνώθηκε κατά 200.000 το πρώτο τρίμηνο. 

Η τιμή της μετοχής του Netflix υποχωρεί στα 232,28 δολάρια, διευρύνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 60% και απομειώνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά 46 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500 και τον Nasdaq

Το Netflix ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε απώλεια 200.000 πελατών το πρώτο τρίμηνο. Ηταν η πρώτη τέτοια πτώση σε μια δεκαετία -και προέβλεψε περαιτέρω απώλειες πελατών κατά 2 εκατομμύρια αυτό το τρίμηνο.

Το Netflix έχει σχεδόν 222 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Ωστόσο, η αύξηση των συνδρομητών έχει σταματήσει και τα έσοδα κατά το τελευταίο τρίμηνο, αυξημένα κατά 9,8% στα 7,87 δισ. δολάρια, δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις της Wall Street. Το Netflix εκτιμά επίσης ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 εκατ. άτομα που παρακολουθούν ταινίες και σειρές στην πλατφόρμα του χωρίς να πληρώνουν γι' αυτήν.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v