Κέρδη $2,136 δισ. για τη UBS το πρώτο τρίμηνο

Η ελβετική τράπεζα κινήθηκε υψηλότερα από τις προβλέψεις της για 1,79 δισ. δολάρια. Μειώνει περαιτέρω την έκθεσή της στη Ρωσία.

Κέρδη $2,136 δισ. για τη UBS το πρώτο τρίμηνο

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η UBS το πρώτο τρίμηνο του 2022 ενώ ενημέρωσε ότι μείωσε περαιτέρω την έκθεσή της στη Ρωσία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους 2,136 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από τις προβλέψεις της τράπεζας για 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

«Μακροοικονομικοί, γεωπολιτικοί και παράγοντες της αγοράς δημιούργησαν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας το πρώτο τρίμηνο, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους περιορισμούς και τα lockdown που σχετίζονται με την COVID, την υψηλότερη αστάθεια, τις χαμηλότερες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, τις ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό και την απάντηση της νομισματικής πολιτικής », ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Στην ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα το πρώτο τρίμηνο, η UBS περιέγραψε τον κίνδυνο της έκθεσής της στην αγορά της Ρωσίας ως «περιορισμένο». Έθεσε την άμεση έκθεσή της στη Ρωσία στα 634 εκατομμύρια δολάρια, από τη συνολική έκθεση της τράπεζας στις αναδυόμενες αγορές ύψους 20,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τράπεζα σημείωσε τριμηνιαία πτώση στα καθαρά κέρδη στο τέλος του 2021, φθάνοντας στα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας παραμένει σταθερή μέχρι στιγμής φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v