Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομο διαδοχικό τρίμηνο με κέρδη για την Deutsche Bank

Εφτασαν στο 1,06 δισ. ευρώ. Η γερμανική τράπεζα δήλωσε ότι μείωσε την έκθεσή της στη Ρωσία κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Εβδομο διαδοχικό τρίμηνο με κέρδη για την Deutsche Bank

Καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Deutsche Bank την Τετάρτη. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αναλυτές είχαν προβλέψει 1,01 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στις 11 Μαρτίου, η Deutsche Bank ενημέρωσε ότι θα τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, κάνοντας μια σημαντική στροφή σε σύγκριση με την αρχική της στάση και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η γερμανική τράπεζα δήλωσε ότι συμμετείχε κι αυτή σε μια σειρά διεθνών τραπεζών όσον αφορά την έξοδο από τη χώρα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Ως εκ τούτου, η Deutsche Bank δήλωσε ότι μείωσε την έκθεσή της στη Ρωσία κατά το πρώτο τρίμηνο. Η έκθεση ακαθάριστων δανείων μειώθηκε κατά 5%, στο 1,3 δισ. ευρώ και η έκθεση καθαρών δανείων μειώθηκε κατά 21%, στα 500 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η γερμανική τράπεζα εξέπληξε τις αγορές στα τέλη του 2021 με κέρδη 145 εκατ. ευρώ, καθώς οι επενδυτές είχαν υπολογίσει καθαρή ζημία για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περίπου 6,6% από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v