Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ινδία λανσάρει ανοικτή πλατφόρμα e-commerce

Η πλατφόρμα ONDC που θα λανσάρει η κυβέρνηση θα επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να συνδέονται και να συναλλάσσονται μεταξύ τους διαδικτυακά. Σε λειτουργία την Παρασκευή.

Η Ινδία λανσάρει ανοικτή πλατφόρμα e-commerce

Η Ινδία θα λανσάρει την Παρασκευή ανοικτή πλατφόρμα ψηφιακού εμπορίου  καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να τερματίσει την κυριαρχία των αμερικανικών εταιρειών Amazon και Walmart στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που έχει δει το Reuters.

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας έρχεται μετά την επιδρομή του αντιμονοπωλιακού φορέα της Ινδίας την Πέμπτη σε εγχώριους πωλητές της Amazon και ορισμένων της Flipkart της Walmart μετά από κατηγορίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

Οι εταιρείες δεν απάντησαν στο αίτημα για σχόλια σχετικά με τις επιδρομές.

Οι Ινδοί λιανοπωλητές, βασικοί υποστηρικτές του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι οι πλατφόρμες της Amazon και της Flipkart ωφελούν μερικούς μεγάλους πωλητές, μέσω επιθετικής τιμολόγησης, αν και οι εταιρείες λένε ότι συμμορφώνονται με όλους τους ινδικούς νόμους.

Η πλατφόρμα ONDC που θα λανσάρει η κυβέρνηση θα επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να συνδέονται και να συναλλάσσονται μεταξύ τους διαδικτυακά, ανεξάρτητα από τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

Θα τεθεί σε περιορισμένη λειτουργία την Παρασκευή προτού επεκταθεί, δήλωσε στο Reuters το υπουργείο Εμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v