Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Ρωσίας

Αποφάσισε μείωση 300 μονάδων βάσης, πλέον διαμορφώνονται στο 14%. Εάν η κατάσταση εξελιχθεί όπως αναμένεται, θα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων φέτος. Πού βλέπει τον πληθωρισμό.

Μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Ρωσίας

Kατά 300 μονάδες βάσης μείωσε τα επιτόκια η Τράπεζα της Ρωσίας όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Πλέον διαμορφώνονται στο 14%.

«Το εξωτερικό περιβάλλον για τη ρωσική οικονομία παραμένει προκλητικό και περιορίζει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα. Με τους κινδύνους τιμών και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας να μην αυξάνονται πλέον, οι συνθήκες επέτρεψαν τη μείωση του βασικού επιτοκίου», δήλωσε η κεντρική τράπεζα. "Η οικονομία της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί μεταξύ 8% και 10% φέτος", προειδοποιεί.

Σημείωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την «πραγματική και αναμενόμενη δυναμική του πληθωρισμού σε σχέση με τον στόχο και τις διαδικασίες οικονομικού μετασχηματισμού», καθώς και τους κινδύνους που ενέχουν οι «εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες» και, εάν η κατάσταση εξελιχθεί όπως αναμένεται, θα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων φέτος.

Ο πληθωρισμός στη Ρωσία έφτασε στο 16,7% τον Μάρτιο και η τράπεζα δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει ετήσιο πληθωρισμό μεταξύ 18% και 23% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v