Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τέλος του bull market για τα αμερικανικά ομόλογα προαναγγέλλουν αναλυτές

«Η μακροχρόνια ανοδική πορεία των ομολόγων έφτασε στο τέλος της», υποστηρίζει ο Scott Minerd της Guggenheim Partners.

Το τέλος του bull market για τα αμερικανικά ομόλογα προαναγγέλλουν αναλυτές

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim Partners, Scott Minerd, μιλά στους Financial Times για το τέλος πολυετούς bull market στα αμερικανικά ομόλογα, προειδοποιώντας ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να «έχουν τάση για υψηλότερα επί μια γενιά».

Τα σχόλια έρχονται μετά από ένα έντονο ξεπούλημα στην αγορά treasuries ύψους 23 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο πυροδοτήθηκε από τη ρητορική αξιωματούχων της Fed. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυτή την εβδομάδα έφτασε στο 3% για πρώτη φορά από το 2018, έχοντας υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη του 2021.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται σήμερα να αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη για δεύτερη φορά φέτος, με επενδυτές και αναλυτές να αναμένουν αύξηση 0,5% -μεγαλύτερη από την τυπική ύψους 0,25%- για πρώτη φορά από το 2000.

«Η μακροχρόνια ανοδική πορεία των ομολόγων έφτασε στο τέλος της», υποστηρίζει ο Minerd, ο οποίος βοηθά στην επίβλεψη κεφαλαίων 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Guggenheim. 

Σηματοδοτεί μια απότομη ανατροπή για τον ίδιο, ο οποίος δήλωσε πριν από ένα χρόνο ότι περίμενε τα επιτόκια να μειωθούν και ενδεχομένως ακόμη και να γίνουν αρνητικά στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v