Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκέιτς: Οι «αρκούδες» στην οικονομία έχουν ισχυρά επιχειρήματα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που εκτόξευσε τις τιμές των εμπορευμάτων στα ύψη, «έρχεται στην κορυφή της πανδημίας, με τα επίπεδα δημόσιου χρέους ήδη πολύ υψηλά και με προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα», σημείωσε.

Μπιλ Γκέιτς: Οι «αρκούδες» στην οικονομία έχουν ισχυρά επιχειρήματα

Ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να αυξηθούν αρκετά ώστε να προκαλέσουν παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, που επιταχύνεται λόγω από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19.

«Φοβάμαι ότι οι "αρκούδες" σε αυτό έχουν ένα αρκετά ισχυρό επιχείρημα που με απασχολεί πολύ», είπε ο Γκέιτς την Κυριακή στο CNN.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, που εκτόξευσε τις τιμές των εμπορευμάτων στα ύψη, «έρχεται στην κορυφή της πανδημίας, όπου τα επίπεδα του δημόσιου χρέους ήταν ήδη πολύ υψηλά και υπήρχαν ήδη κάποια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Βρετανίας και Ινδίας, έχουν αρχίσει να αυξάνουν τα επιτόκια για να προσπαθήσουν να μειώσουν τον πληθωρισμό.

Αυτό «θα οδηγήσει τελικά σε οικονομική επιβράδυνση», είπε ο Γκέιτς, του οποίου η περιουσία αγγίζει τα 123 δισ. δολ. και τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο στον Bloomberg Billionaires Index.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τον περασμένο μήνα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη και προέβλεψε ακόμη ταχύτερο πληθωρισμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των ανανεωμένων περιορισμών για τον κορωνοϊό στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v