Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορέλ: Με τα «παγωμένα» ρωσικά χρήματα πρέπει να ανοικοδομηθεί η Ουκρανία

«Οι ΗΠΑ έχουν πάρει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων από την αφγανική τράπεζα. Κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είναι καλό για τα λεφτά του Αφγανιστάν κι όχι για τα ρωσικά χρήματα», είπε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Μπορέλ: Με τα «παγωμένα» ρωσικά χρήματα πρέπει να ανοικοδομηθεί η Ουκρανία

Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατασχέσουν αποθεματικά συναλλάγματος και άλλους πόρους της Ρωσίας στη δικαιοδοσία τους, τα οποία έχουν παγώσει, για να καλυφθεί το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, υποστήριξε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζοζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν πάρει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν στην αφγανική κεντρική τράπεζα, εν μέρει για να αποζημιώσουν τα θύματα της τρομοκρατίας, καθώς και για ανθρωπιστική βοήθεια για τη χώρα. Πρόσθεσε ότι θα ήταν λογικό να εξεταστούν παρόμοια βήματα με τα ρωσικά αποθεματικά.

«Θα ήμουν πολύ υπέρ, γιατί έχει πολλή λογική», είπε. «Έχουμε τα χρήματα στις τσέπες μας και κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει γιατί είναι καλό για τα λεφτά του Αφγανιστάν και όχι για τα ρωσικά χρήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v