Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Οι περισσότερες εταιρείες στην ΕΕ άνοιξαν λογαριασμό σε ρούβλι

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση της Κομισιόν για τις πληρωμές του ρωσικού αερίου, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός «καρτέλ αγοραστών πετρελαίου».

Ντράγκι: Οι περισσότερες εταιρείες στην ΕΕ άνοιξαν λογαριασμό σε ρούβλι

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την ιδέα της δημιουργίας ενός καρτέλ αγοραστών πετρελαίου για τον έλεγχο των τιμών.

Η εναλλακτική θα ήταν σύμφωνα με τον Ντράγκι να πειστεί ο ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η τρέχουσα δομή της αγοράς ενέργειας δεν λειτουργεί.

Ο Ντράγκι υπογράμμισε ακόμα ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να συνομιλήσουν για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Όσον αφορά το ζήτημα για τις πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο Ντράγκι υποστήριξε ότι το αίτημα της Μόσχας δεν θα οδηγήσει σε διαταραχή των προμηθειών προς την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι η συμμόρφωση των ευρωπαϊκών αγοραστών με τις ρωσικές απαιτήσεις συνιστά παραβίαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, αλλά ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι ήταν μια «γκρίζα ζώνη» χωρίς κάποια επίσημη απόφαση για το ζήτημα. 

«Για του λόγου το αληθές, οι περισσότεροι εισαγωγείς αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στη Gazprom» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v