Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Ελ Σαλβαδόρ έχασε $36 εκατ. από το sell off του bitcoin

Η κυβέρνηση του Ναγίμ Μπουκέλε έχει δαπανήσει συνολικά 103 εκατ. δολάρια για την αγορά 2.301 bitcoin από τον Σεπτέμβριο.

To Ελ Σαλβαδόρ έχασε $36 εκατ. από το sell off του bitcoin

To Eλ Σαλβαδόρ, η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα τον Σεπτέμβριο, έχει χάσει 36 εκατ. δολάρια από τη βουτιά του bitcoin κατά 50% από τα ιστορικά υψηλά.

Η κυβέρνηση του Ναγίμ Μπουκέλε έχει δαπανήσει συνολικά 103 εκατ. δολάρια για την αγορά 2.301 bitcoin από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. To απόγευμα της Πέμπτης η αξία των bitcoin αυτών ανερχόταν στα 67 εκατ. δολάρια. 

Το κρατιικό χρέος του Ελ Σαλβαδόρ ανέρχεται σε 23,3 δισ. δολάρια. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τους κινδύνους της επένδυσης σε bitcoin και στη νομιμοποίηση του bitcoin ως μέσου πληρωμής ομολόγων ή χρέους. Τον Φεβρουάριο η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελ Σαλβαδόρ σε «CCC» από «Β-».

O πρόεδρος Μπουκέλε δεν πτοήθηκε πάντως από την κατάρρευση του κρυπτονομίσματος και έσπευσε να «αγοράσει τη βουτιά» αποκτώντας 500 επιπλέον bitcoin μετά την πτώση της τιμής κάτω από τα 31.000 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v