Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικό φρένο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ακόμη και χωρίς την ΕΕ

Το μερίδιο της Ρωσίας στη γερμανική κατανάλωση πετρελαίου έχει ήδη μειωθεί στο 12% από 35% πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αποφασισμένο το Βερολίνο να προχωρήσει στις κυρώσεις, ακόμη κι αν δεν συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Γερμανικό φρένο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ακόμη και χωρίς την ΕΕ

Να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν καταφέρει να συμφωνήσει σε απαγόρευση για ολόκληρη την ΕΕ στο επόμενο πακέτο κυρώσεων σχεδιάζει η Γερμανία, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, oι προσπάθειες για το κλείσιμο συμφωνιών με εναλλακτικούς προμηθευτές προχωρούν στο Βερολίνο και η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να λύσει τα εναπομείναντα προβλήματα εντός των επόμενων έξι έως επτά μηνών, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συναντώνται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τον επόμενο γύρο κυρώσεων, διπλωμάτες της ΕΕ κάνουν λόγο για καθυστέρηση στη σταδιακή απαγόρευση του πετρελαίου μετά την αντίρρηση της Ουγγαρίας, λέγοντας ότι το βήμα θα ήταν πολύ επιζήμιο για την οικονομία της.

Η κυβέρνηση του Γερμανού καγκελάριου Ολαφ Σολτς είναι αποφασισμένη να προωθήσει το εθνικό της σχέδιο ως μέρος των κυρώσεων της Ευρώπης στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Δεν έχει ωστόσο αναφέρει ποιες χώρες θα καλύψουν το έλλειμμα.

Το μερίδιο της Ρωσίας στη γερμανική κατανάλωση πετρελαίου έχει ήδη μειωθεί στο 12% από περίπου 35% πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v