Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 33,5% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός χονδρικής στη Γερμανία

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι τιμές παραγωγού. Οι τιμές της ενέργειας ενισχύθηκαν κατά 87,3% σε ετήσια βάση. Οδηγός της μεγάλης ανόδου των τιμών της ενέργειας ήταν οι απότομες αυξήσεις στο κόστος του φυσικού αερίου κατά 154,8%.

Στο 33,5% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός χονδρικής στη Γερμανία

Κατά 33,5% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, από 30,9% τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis. 

Hταν η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος που έχει καταγραφεί ποτέ. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 2,8% τον περασμένο μήνα.

Οι τιμές της ενέργειας ενισχύθηκαν κατά 87,3% σε ετήσια βάση και κατά 2,5% σε μηνιαία βάση. Οδηγός της μεγάλης ανόδου των τιμών της ενέργειας ήταν οι απότομες αυξήσεις στο κόστος του φυσικού αερίου (διανομή) κατά 154,8% τον ίδιο μήνα. Τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής έπρεπε να πληρώσουν τετραπλάσια σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν (+307,0%). Οι τιμές των βιομηχανικών καταναλωτών αυξήθηκαν κατά 259,9%, των μεταπωλητών κατά 170,0%.

Οι τιμές του ρεύματος αυξήθηκαν κατά 87,7%. Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών 26% σε ετήσια βάση, με οδηγό την άνοδο κατά 43,3% των τιμών των μετάλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v