Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Capital έριξε στο καναβάτσο τις μετοχές των ευρωτραπεζών

Ο Νεοζηλανδός μάνατζερ Nick Grace βρίσκεται πίσω από ένα τσουνάμι ρευστοποιήσεων ύψους 8,1 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου. Το στοίχημα που έπαιξε και η χασούρα που πήρε.

Η Capital έριξε στο καναβάτσο τις μετοχές των ευρωτραπεζών

Ενας μόνο fund manager βρίσκεται πίσω από το μεγάλο sell off στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών που ξεκίνησε μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, γράφουν οι Financial Times.

Η Capital, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς, με ενεργητικό 2,7 τρισ. δολάρια, ήταν μέχρι πρόσφατα ένας από τους ελάχιστους οίκους που στήριζαν τις μετοχές των τραπεζών της Γηραιάς Ηπείρου. Με επικεφαλής τον Nick Grace, έχτισε μια μεγάλη θέση στους μεγαλύτερους ομίλους, περιλαμβανομένων των Barclays, Deutsche Bank, Commerzbank, Société Générale, UniCredit, Santander, BNP Paribas και UBS.

Οι φόβοι όμως για τον πληθωρισμό και τις συνέπειες του πολέμου στη Ουκρανία οδήγησαν τον Grace και άλλους μάνατζερ της Capital να ξεφορτωθούν μετοχές αξίας 8,1 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, υπολογίζουν οι Financial Times.

Ο Νεοζηλανδός που εργάζεται 32 χρόνια στην Capital και είναι συνδιαχειριστής του EuroPacific Growth Fund των 160 δισ. δολαρίων, πήρε τις ζημιές του προκειμένου να προστατεύσει τον όμιλο από μεγαλύτερες απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v