Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πούτιν έκανε υπουργό τον σωματοφύλακά του!

Πρόκειται για τον έκτο σωματοφύλακα του Ρώσου προέδρου που αναλαμβάνει ανώτατο αξίωμα. Ο προκάτοχός του και φερόμενος διάδοχος του Πούτιν σκοτώθηκε σε μυστηριώδες ατύχημα στη Σιβηρία.

Ο Πούτιν έκανε υπουργό τον σωματοφύλακά του!

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προήγαγε τον πρώην προσωπικό του σωματοφύλακα σε νέο υπουργό Εκτακτων Καταστάσεων Ανάγκης του Κρεμλίνου, μήνες αφότου ο προκάτοχός του έπεσε μυστηριωδώς και σκοτώθηκε σε καταρράκτη.

Οπως μετέδωσε η βρετανική Daily Mail, ο υποστράτηγος Αλεξάντερ Κουρένκοφ, 49 ετών, που διορίστηκε από τον Πούτιν, είναι ο έκτος σωματοφύλακας του Ρώσου προέδρου που αναλαμβάνει υψηλό κυβερνητικό αξίωμα.

Ο τελευταίος άνθρωπος που κατείχε τη θέση ήταν ο Γιεβγκένι Ζινίτσεφ, επίσης πρώην φρουρός του Πούτιν, ο οποίος πέθανε πέφτοντας από έναν καταρράκτη, εν μέσω υποψιών για φόνο.

Με το παρατσούκλι «ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο», λίγα είναι γνωστά για το παρελθόν και το ιστορικό του Κουρένκοφ, με ισχυρισμούς ότι είχε υπηρετήσει στην αντικατασκοπεία της FSB καθώς και στο FSO, υπεύθυνο για τη φύλαξη ανώτερων αξιωματούχων.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον πρώην δάσκαλο Κουρένκοφ ως σωματοφύλακα κοντά στον Πούτιν, σε διάφορες επισκέψεις.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Ο Πούτιν τον γνωρίζει καλά προσωπικά. Και η επιλογή σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, τα προσωπικά, υπηρεσιακά και επαγγελματικά προσόντα του Κουρένκοφ θα του επιτρέψουν να υπηρετήσει σε αυτό το αξίωμα».

Οι επικριτές λένε ότι ο Πούτιν πλέον εμπιστεύεται πλήρως μόνο αυτούς που έχουν αποδείξει την πίστη τους φρουρώντας τη ζωή του.

Τα επίσημα αρχεία ανέφεραν ότι ο Ζινίτσεφ, ο οποίος «προοριζόταν για πιθανός διάδοχος» του Πούτιν, σκοτώθηκε προσπαθώντας να «σώσει έναν άνθρωπο» στον καταρράκτη Κιτάμπο-Ορόν τον Σεπτέμβριο στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη Σιβηρία.

Ο Πούτιν ήταν εμφανώς αναστατωμένος στην κηδεία του Ζινίτσεφ, αποκαλώντας τον θάνατό του «αναντικατάστατη προσωπική απώλεια».

Ο Ζινίτσεφ, ο οποίος κατείχε τον βαθμό του στρατηγού, είχε απολαύσει μια θεαματική άνοδο υπό τον Πούτιν και είχε προταθεί για ένα νέο ισχυρό ρόλο στο συμβούλιο ασφαλείας του Κρεμλίνου, όταν σκοτώθηκε στο μυστηριώδες περιστατικό στην Αρκτική.

Ο καθηγητής Valery Solovey -που συνδέεται με το Telegram Channel General SVR- ισχυρίστηκε: «Θα πω ευθέως ότι δεν ήταν θάνατος, αλλά δολοφονία του στρατηγού Ζινίτσεφ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v