Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Αξιολογήθηκε ο... άφθονος ελεύθερος χρόνος, η ένταση της εργασίας, η ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, το κόστος ζωής. Πρωτιά για το Οσλο. Πού εργάζονται υπερβολικά, πού είναι καλύτερα για τηλεργασία.

Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Η καλύτερη πόλη για ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής: Όσλο. Η πόλη με τους εργαζόμενους που δουλεύουν υπερβολικά: Ντουμπάι.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από μια μελέτη που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από την εταιρεία τεχνολογίας πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας Kisi, η οποία εξέτασε παράγοντες όπως η ένταση εργασίας και η βιωσιμότητα στην πόλη, καθώς και η ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, το προσιτό κόστος ζωής και ο άφθονος ελεύθερος χρόνος.

Ενώ ένας τυπικός εργαζόμενος στο Ελσίνκι -το νούμερο τρία για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στη λίστα- παίρνει έναν ολόκληρο μήνα αμειβόμενες διακοπές κάθε χρόνο, για παράδειγμα, ο κανόνας στο Λος Άντζελες είναι μόλις μία εβδομάδα.

Οι καλύτερες πόλεις για ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής το 2022

Για πολλούς, η πανδημία ήταν μια στιγμή για να ξανασκεφτούν τις προτεραιότητες και να κάνουν μεγάλα άλματα, όπως η μετακόμιση σε μια νέα πόλη, ενώ και τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο δεν είναι πολύ ελκυστικά. Οι εργαζόμενοι έχουν αντισταθεί -απολαμβάνοντας την ευελιξία που προσφέρει η απομακρυσμένη εργασία- και πολλοί είναι έτοιμοι να αλλάξουν εργασία, αν η εταιρεία τους επιβάλλει εργασία στο γραφείο.

Εταιρείες όπως η Airbnb υπόσχονται μόνιμες πολιτικές εργασίας από το σπίτι για να δελεάσουν τους υποψηφίους σε έναν ολοένα και πιο έντονο ανταγωνισμό για ταλέντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι χρηματοοικονομικοί και εταιρικοί κόμβοι, που εδώ και πολύ καιρό ήταν οικονομικοί σταθμοί, είχαν κακή κατάταξη. Η Νέα Υόρκη έπεσε στη λίστα, φτάνοντας στο νούμερο 59 στον κατάλογο με 100 πόλεις, από 38 το προηγούμενο έτος και 21 το 2019, πριν από την πανδημία. Το Λονδίνο, αν και κατατάσσεται σημαντικά υψηλότερα, έπεσε επίσης -στη θέση 27 το 2022 από 20 το προηγούμενο έτος και 12 το 2019.

Οι καλύτερες πόλεις για τηλεργασία

Οι εξαντλημένοι από κούραση εργαζόμενοι μπορεί να θέλουν να εξετάσουν το Άμστερνταμ, το Μπουένος Άιρες ή το Σίδνεϊ, όπου λιγότερο από το 10% του πληθυσμού εργάζεται υπερβολικά, σύμφωνα με τη μελέτη. Όσοι αγαπούν την πεντάλεπτη πρωινή τους μετακίνηση από το κρεβάτι στο σαλόνι μπορεί να θέλουν να αναλογιστούν τη Σιγκαπούρη, την Ουάσιγκτον ή το Όστιν, όπου το υψηλότερο ποσοστό εργασιών μπορεί να εκτελεστεί εξ αποστάσεως -στο 50% και περίπου.

Οι πόλεις με πληθυσμό που εργάζεται υπερβολικά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v