Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόσχα: Πληρώσαμε κουπόνια ομολόγων σε ξένο νόμισμα

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα παρατείνει ειδική εξαίρεση που έληγε σήμερα και η οποία επέτρεπε στη Ρωσία να πληρώνει Αμερικανούς ομολογιούχους.

Μόσχα: Πληρώσαμε κουπόνια ομολόγων σε ξένο νόμισμα

Το Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμών της Ρωσίας πλήρωσε την Παρασκευή με επιτυχία σε ξένο νόμισμα κουπόνια ευρωομολόγων που λήγουν το 2026 και το 2036, δήλωσε εκπρόσωπός του στο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας κατέβαλε 71,25 εκατ. δολάρια για ομόλογο δολαρίου και 26,5 εκατ. ευρώ για τίτλους που αποτιμούνται σε ευρώ, μια εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία για την πληρωμή των κουπονιών.

Το ρωσικό Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμών ανέφερε στο Reuters ότι έλαβε δολάρια και ευρώ για την πληρωμή των ομολόγων από το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας.

Yπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα παρατείνει ειδική εξαίρεση που έληγε σήμερα και η οποία επέτρεπε στη Ρωσία να πληρώνει Αμερικανούς ομολογιούχους, σπρώχνοντας τη Μόσχα στα πρόθυρα της τεχνητής χρεοκοπίας.

Η άδεια επέτρεπε στις ρωσικές αρχές να καταβάλλουν πληρωμές για τους τόκους και το κεφάλαιο των ομολόγων της παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στη ρωσική κεντρική τράπεζα και στο ρωσικό χρηματοοικονομικό σύστημα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v