Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίεβο: Εχουμε επαφή με τους στρατιώτες που παραδόθηκαν στο Azovstal

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δηλώνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι σε επαφή με τους στρατιώτες που παραδόθηκαν. Στόχος να επιστραφούν στο Κίεβο.

Κίεβο: Εχουμε επαφή με τους στρατιώτες που παραδόθηκαν στο Azovstal

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας βρίσκονται σε επικοινωνία με τους συλληφθέντες μαχητές της χαλυβουργίας Azovstal και το Κίεβο κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους, δήλωσε αργά την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι.

Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη για την τύχη εκατοντάδων μαχητών που παραδόθηκαν στα μέσα Μαΐου, θυμίζει το Reuters.

«Μέσω αυτών (υπηρεσίες πληροφοριών) μαθαίνουμε για τις συνθήκες κράτησης, τη διατροφή και τη δυνατότητα απελευθέρωσής τους», δήλωσε ο Μοναστίρσκι στην ουκρανική τηλεόραση. «Όλοι γνωρίζουμε ότι θα έρθουν όλοι εδώ, στο Κίεβο, και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το πετύχουμε».

Η Ρωσία είπε τον Μάιο ότι σχεδόν 2.000 Ουκρανοί παραδόθηκαν αφότου πολέμησαν για εβδομάδες οχυρωμένοι σε αποθήκες και σήραγγες κάτω από το τεράστιο χαλυβουργείο Azovstal.

Το Κίεβο θέλει να επιστρέψουν οι μαχητές σε ανταλλαγή κρατουμένων. Ορισμένοι ανώτεροι Ρώσοι νομοθέτες ζήτησαν να δικαστούν ορισμένοι από τους στρατιώτες. Το Κρεμλίνο είπε ότι οι μαχητές που παραδόθηκαν θα τυγχάνουν μεταχείρισης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v