ΗΠΑ: Ολικό μπλόκο στις αγορές ρωσικού χρέους και μετοχών

Σύμφωνα με διευκρίνιση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, η εφαρμογή των κυρώσεων περιλαμβάνει και τις συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

ΗΠΑ: Ολικό μπλόκο στις αγορές ρωσικού χρέους και μετοχών

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία προς τους διαχειριστές χρημάτων στη χώρα σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η αγορά ρωσικών ομολόγων ή μετοχών που ανήκουν σε ρωσικές εταιρείες, στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων προς τη Μόσχα, αυστηροποιώντας περαιτέρω τα μέτρα εναντίον της μετά την εισβολή στην Ουκρανία, γράφει το Reuters.

«Ακολούθως προς τον στόχο μας να αρνηθούμε στη Ρωσία τους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται για να συνεχίσει τον βίαιο πόλεμο κατά της Ουκρανίας, το Υπουργείο Οικονομικών καθιστά σαφές ότι απαγορεύεται στους Αμερικανούς να κάνουν νέες επενδύσεις στην επιτυχία της Ρωσίας, μεταξύ άλλων μέσω αγορών στη δευτερογενή αγορά». είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην οδηγία του ότι για την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας «απαγορεύεται σε άτομα στις ΗΠΑ να αγοράζουν τόσο νέους όσο και υπάρχοντες χρεωστικούς και μετοχικούς τίτλους που εκδίδονται από οποιαδήποτε οντότητα στη Ρωσική Ομοσπονδία».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v