Sell off εταιρικών ομολόγων φέτος βλέπει η Bridgewater

Οι απότομες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να «ραγίσουν την οικονομία», σημειώνει το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου. Τι εκτιμά για τον πληθωρισμό.

Sell off εταιρικών ομολόγων φέτος βλέπει η Bridgewater

Σε sell off εταιρικών ομολόγων φέτος ποντάρει η Bridgewater, καθώς το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου έχει δυσοίωνη άποψη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Το στοίχημα έναντι του αμερικανικού και ευρωπαϊκού εταιρικού χρέους υπογραμμίζει την εκτίμηση της Bridgewater ότι η πρόσφατη αδυναμία στις μεγάλες χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα είναι βραχύβια.

«Βρισκόμαστε σε έναν ριζικά διαφορετικό κόσμο», δήλωσε στους Financial Times ο Greg Jensen, ένας από τους επικεφαλής επενδύσεων της Bridgewater. «Πλησιάζουμε σε επιβράδυνση».

Ο Jensen, ο οποίος βοηθά στην καθοδήγηση επενδυτικών αποφάσεων μαζί με τον συν-CIO Bob Prince, προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός θα είναι πολύ πιο επίμονος από ό,τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι και η αγορά επί του παρόντος, γεγονός που θα μπορούσε να πιέσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ -την πιο σημαντική κεντρική τράπεζα στον κόσμο- να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα από ό,τι αναμένεται από πολλούς στη Wall Street.

Πρόσθεσε ότι εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed είναι δεσμευμένοι να μειώσουν τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, «μπορεί να συσφίξουν με πολύ ισχυρό τρόπο, κάτι που στη συνέχεια θα ραγίσει την οικονομία και πιθανώς θα χτυπήσει τις ασθενέστερες [εταιρείες] στην οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v