Ανοίγουν τα νέα ρώσικα McDonald's ανήμερα της εθνικής γιορτής

Ένα αφαιρετικό κοκκινοπορτοκαλί μπέργκερ με πατάτες σε πράσινο φόντο είναι πλέον το έμβλημα των ρωσικών McDonald's, που επαναλειτουργούν από την Κυριακή. Άπαντες εν αναμονή της νέας ονομασίας.

Ανοίγουν τα νέα ρώσικα McDonalds ανήμερα της εθνικής γιορτής

Η εταιρεία που ανέλαβε τα εστιατόρια της McDonald's στη Ρωσία σχεδιάζει να τα ξανανοίξει με νέο λογότυπο, μινιμαλιστικό αλλά εμπνευσμένο από ένα μπέργκερ με πατάτες. Η «πρώτη» της νέας φίρμας θα γίνει την Κυριακή, που γιορτάζεται η Ημέρα της Ρωσίας.

Η αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ, γράφει το Bloomberg, έκλεισε τον Μάρτιο το δίκτυο των 850 εστιατορίων της στη Ρωσία ως αντίδραση στην εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία. Τον περασμένο μήνα τα πούλησε στον δικαιοδόχο (franchisee) Αλεξάντερ Γκοβόρ. Η εταιρεία του σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει κατ' αρχάς 15 εστιατόρια στη Μόσχα, με νέα επωνυμία, στις διακοπές της 12ης Ιουνίου.

Το νέο λογότυπο απεικονίζει «δύο κίτρινες πατάτες και ένα κοκκινοπορτοκαλί μπιφτέκι», ανέφερε δελτίο Τύπου της εταιρείας. «Το πράσινο φόντο συμβολίζει την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που έχουν συνηθίσει οι επισκέπτες μας».

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το νέο όνομα της αλυσίδας, πάντως η εφαρμογή για τα κινητά άλλαξε την Παρασκευή σε «My Burger».

Η McDonald's απασχολούσε περίπου 62.000 ανθρώπους στη Ρωσία. Ήταν από τις πρώτες δυτικές επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν στη χώρα, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Γκοβόρ κατέχει άδεια λειτουργίας McDonald's από το 2015, διατηρώντας 25 εστιατόρια στη Σιβηρία. Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι, στο πλαίσιο της πώλησης, ο νέος ιδιοκτήτης συμφώνησε να διατηρήσει τους υπαλλήλους για τουλάχιστον δύο χρόνια με τους ίδιους όρους, πέραν της χρηματοδότησης των τρεχουσών υποχρεώσεων προς προμηθευτές, ιδιοκτήτες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v