Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Απέτυχαν οι κυρώσεις, τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο

Το οικονομικό blitzkrieg κατά της Ρωσίας δεν είχε ποτέ πιθανότητα επιτυχίας, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος. Οι κυρώσεις κοστίζουν $400 δισ. το χρόνο στην Ε.Ε. Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βλέπουν όλες τις χώρες σαν αποικίες. Οι ελίτ της Δύσης θα αλλάξουν, έρχονται ριζοσπαστικά κινήματα.

Πούτιν: Απέτυχαν οι κυρώσεις, τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο

Η Ρωσία βγήκε ανέπαφη από τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι οι απαισιόδοξες προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία διαψεύστηκαν.

Οι προσπάθειές τους να γονατίσουν τη ρωσική οικονομία απέτυχαν, τόνισε ο Πούτιν σε ομιλία του στο διεθνές οικονομικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, που ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας λόγω κυβερνοεπίθεσης. Σταθεροποιήσαμε το τραπεζικό μας σύστημα και διοχετεύσαμε αρκετή ρευστότητα στην οικονομία μας, πρόσθεσε. 

Σημείωσε ακόμα ότι οι φόβοι πως η ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα θα άγγιζε τα 200 δολάρια το ρούβλι είναι μια μορφή πληροφοριακού πολέμου. 

«Το οικονομικό blitzkrieg κατά της Ρωσίας δεν είχε ποτέ πιθανότητα επιτυχίας. Και το όπλο των κυρώσεων είναι δίκοπο μαχαίρι. Οι ευρωπαϊκές χώρες προκάλεσαν οι ίδιες πλήγμα στην οικονομία τους» πρόσθεσε, ισχυριζόμενος ότι η Ε.Ε. έχει χάσει 400 δισ. δολάρια από τις κυρώσεις.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δύσης ότι αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες ως αποικίες, λέγοντας πως σκέφτονται ακόμα με όρους του περασμένου αιώνα. Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται λες και δεν υπάρχουν άλλοι ισχυροί πολιτισμοί στον κόσμο, σαν να τις έχει στείλει ο Θεός στη Γη. «Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο στη διεθνή πολιτική σκηνή», υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει την πολιτική της κυριαρχία.  Επιτέθηκε επίσης στη Δύση επειδή κατηγορεί τον ίδιο προσωπικά για τα οικονομικά της προβλήματα, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είχαν καμία σχέση με τον υψηλό πληθωρισμό στις ανεπτυγμένες χώρες. 

Υποστήριξε ακόμα ότι θα υπάρξει «αλλαγή ελίτ» στη Δύση στο πλαίσιο μιας «επαναστατικής» αλλαγής που πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Αυτή η αποσύνδεση από την πραγματικότητα, από τις απαιτήσεις της κοινωνίας, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε άνοδο του λαϊκισμού και στην ανάπτυξη ριζοσπαστικών κινημάτων, σε σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, σε παρακμή και στο κοντινό μέλλον σε αλλαγή των ελίτ» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον αμυντικό τομέα, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία διαθέτει πολυηχητικούς πυραύλους τους οποίους δεν διαθέτει καμία άλλη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v