Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών τα spreads των εταιρικών ομολόγων «junk»

Η διαφορά ανάμεσα στις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων «junk» και των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν την Πέμπτη κατά 31 μονάδες βάσης στις 508 μονάδες βάσης.

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο ετών τα spreads των εταιρικών ομολόγων «junk»

Tα spreads των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων «junk» ξεπέρασαν τις 500 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η διαφορά ανάμεσα στις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων «junk» και των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν την Πέμπτη κατά 31 μονάδες βάσης στις 508 μονάδες βάσης. 

Τα spreads έχουν ενισχυθεί 100 μονάδες βάσης τις δύο τελευταίες εβδομάδες καθώς οι προσπάθειες της Fed να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό αυξάνουν τις ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. 

Σε πρόσφατη πώληση ομολόγου από την Carvana, για παράδειγμα, η ζήτηση ήταν εξαιρετικά χαμηλή και η εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πλήρωσε απόδοση 10,25%. 

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας, οι εταιρείες που αξιολογούνταν κάτω από την επενδυτική βαθμίδα πλήρωναν μόνο λίγο παραπάνω από κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες για να δανειστούν από τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v