Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας βάζει στο τραπέζι ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος απόψε στις 21.00 ώρα Ελλάδας. Tι δήλωσε η Μαρίν Λεπέν για την πρόταση που της έκανε ο Γάλλος πρόεδρος.

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας βάζει στο τραπέζι ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν και οι σύμμαχοι του έχουν προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την υπέρβαση του κοινοβουλευτικού αδιεξόδου που έχει διαμορφωθεί μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής. 

Ωστόσο, η πρόταση έχει απορριφθεί ακόμα και από μετριοπαθείς πολιτικούς που θεωρούνταν πιθανότερο να δεχτούν, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

«Αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να βρούμε μια πλειοψηφία ώστε να προχωρήσουμε για να μεταρρυθμίσουμε και να μετασχηματίσουμε τη χώρα μας» τόνισε ο Ολιβιέ Βεράν, ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος απόψε στις 20.00, τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Μακρόν και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις εκλογές της Κυριακής και προσπαθούν να βρουν συμμάχους ώστε να υλοποιήσουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει δημοσίως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Ο Φαμπιάν Ρουσέλ, αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος ο οποίος συμμετείχε στην αριστερή συμμαχία που συγκρότησε ο Ζαν Λουί Μελανσόν, δήλωσε ότι ο Μακρόν του πρότεινε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας όταν συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο την Τρίτη. Η Μαρίν Λεπέν, όταν ρωτήθηκε αν ο Μακρόν της έκανε την ίδια πρόταση, απάντησε «ναι».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v