Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασαν το 1 δισ. δολ. οι εισπράξεις του Top Gun: Maverick

Η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην πλούσια καριέρα του Τομ Κρουζ και η καλύτερη χρονιά για την Paramount από την εποχή του Transformers 4. Τώρα όμως (ξαν)αρχίζει η κινηματογραφική βασιλεία του Έλβις...

Ξεπέρασαν το 1 δισ. δολ. οι εισπράξεις του Top Gun: Maverick

Το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως, σύμφωνα με την Paramount Pictures, και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην πλούσια καριέρα του Τομ Κρουζ. Παράλληλα,  σηματοδότησε την καλύτερη χρονιά για το στούντιο από το 2014, μετά το «Transformers 4: Εποχή αφανισμού».

Το σίκουελ της κλασικής ταινίας των '80s, σε συμπαραγωγή και συγχρηματοδότηση της Skydance Media, έχει εισπράξει ήδη πάνω από 520 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και πάνω από 486 εκατ. δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, αναφέρει η Paramount.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για μια μοναδική αναλαμπή το περασμένο Σαββατοκύριακο, απέναντι στις γενικές απαισιόδοξες προβλέψεις ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα επιβραδυνθούν εν μέσω ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού. Κι αυτό παρά το πλούσιο ρεπερτόριο που αναμένεται στη βιομηχανία του θεάματος, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι πωλήσεις εισιτηρίων στη Βόρεια Αμερική για όλες τις ταινίες καταγράφηκαν υπερτριπλάσιες σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, αγγίζοντας τα 3,6 δισ. δολάρια. Βέβαια, παραμένουν περίπου κατά το ένα τρίτο κάτω από τα επίπεδα του 2019. Και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η θριαμβευτική υποδοχή της ταινίας Έλβις στις αίθουσες, με θέμα τη ζωή του βασιλιά της ρον εντ ρολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v