Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση για πτώχευση στις ΗΠΑ κατέθεσε η SAS

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Σκανδιναβίας κατέθεσε την αίτηση για να αντιμετωπίσει το χρέος της. Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 9,2% στην αγορά της Στοκχόλμης, φτάνοντας σε ιστορικό χαμηλό.

Αίτηση για πτώχευση στις ΗΠΑ κατέθεσε η SAS

Αίτηση για πτώχευση υπέβαλε η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS, για να αντιμετωπίσει το χρέος της, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια και μια μέρα αφότου η ένωση πιλότων της ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει απεργία -η ανάκαμψη από τη διαταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Σκανδιναβίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για να μετατρέψει 20 δισ. σουηδικές κορώνες (1,9 δισ. δολάρια) ανεξόφλητου χρέους και υβριδικών ομολόγων σε μετοχές και να συγκεντρώσει επιπλέον μετοχές περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη δήλωσε ότι βρίσκεται σε «καλά προχωρημένες» συζητήσεις με αρκετούς δανειστές για να εξασφαλίσει πρόσθετη debtor-in-possession financing έως και 700 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δήλωση που έγινε την Τρίτη. Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 9,2% στην αγορά της Στοκχόλμης, φτάνονας στο ιστορικό χαμηλό και τις 0,56 κορώνες ανά μετοχή.

Η SAS και ορισμένες από τις θυγατρικές της υπέβαλαν αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι αναμένει να ολοκληρώσει τη διαδικασία υπό την εποπτεία του δικαστηρίου, που θα διαρκέσει εννέα έως 12 μήνες.

«Η διαδικασία του άρθρου 11 μας δίνει νομικά εργαλεία για να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας, ενώ μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρηση ως συνήθως», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAS, Anko van der Werff.

Η εξέλιξη έρχεται μία ημέρα αφότου η ένωση πιλότων της SAS ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει απεργία με άμεση ισχύ. Η απεργία έχει «αρνητικό αντίκτυπο στη ρευστότητα και την οικονομική θέση της εταιρείας και, εάν παραταθεί, αυτή η επίπτωση θα μπορούσε να γίνει σημαντική», ανέφερε η SAS σε ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v