Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Πυκνώνουν τα σύννεφα για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου θα είναι «κλειδί» για τον καθορισμό της πορείας των μετοχών, υποστηρίζουν αναλυτές της Morgan Stanley.

Morgan Stanley: Πυκνώνουν τα σύννεφα για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται εν μέσω μιας επιβράδυνσης που αποδεικνύεται χειρότερη από ότι αναμενόταν λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της πολιτικής μηδενικής ανοχής του Πεκίνου απέναντι στην πανδημία, προειδοποιούν αναλυτές της Morgan Stanley.

Μετά την πρόσφατη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed μπορεί να γίνει λιγότερο επιθετική αν ο πληθωρισμός κορυφωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά «οποιαδήποτε πτώση των επιτοκίων θα πρέπει να ερμηνεύεται περισσότερο ως ανησυχία για την ανάπτυξη παρά ως πιθανή ανακούφιση από η Fed» τονίζουν σε σημείωμα οι αναλυτές με επικεφαλής τον Μάικλ Γουίλσον. 

Ο S&P 500 μόλις βγήκε από το χειρότερο πρώτο του εξάμηνο των τελευταίων 50 ετών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι ένας τοξικός συνδυασμός μιας πιο επιθετικής Fed και ενός αυξανόμενου πληθωρισμού θα οδηγήσει σε οικονομική συρρίκνωση. Αν τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν επιβεβαιώσουν τη διολίσθηση της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση, οι αγορές μετοχών θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, αλλά σε διαφορετική περίπτωση, ο S&P 500 μπορεί να βυθιστεί στις 3.000 μονάδες -- περίπου 22% κάτω από το τελευταίο κλείσιμό του, προειδοποιεί ο Γουίλσον.

«Μέχρι να μειωθούν οι εκτιμήσεις για τα κέρδη σε πιο λογικά επίπεδα ή οι αποτιμήσεις αντανακλούν αυτόν τον κίνδυνο, η bear market δεν θα έχει » υπογραμμίζει.

Η αγορά ανταμείβει τη σταθερότητα των κερδών και οι αμυντικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, των ασφαλίσεων, των ακινήτων, ορισμένων μερών των βασικών καταναλωτών και της υγειονομικής περίθαλψης φαίνονται προτιμότερες όταν αξιολογούνται υπό το πρίσμα του ρίσκου των κερδών, τονίζει ο Γουίλσον.

Οι εταιρείες παραγωγής  ημιαγωγών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v