Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα Κομισιόν για καρτέλ σε ψηφιακές πλατφόρμες διανομής

Εφοδος στα γραφεία διαδικτυακών εταιρειών διανομής τροφίμων σε δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερευνα Κομισιόν για καρτέλ σε ψηφιακές πλατφόρμες διανομής

Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία διαδικτυακών εταιρειών διανομής τροφίμων σε δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να έχουν συγκροτήσει καρτέλ, δήλωσε την Τετάρτη η Κομισιόν, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να θέσει τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο με υψηλά πρόστιμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατονόμασε τις εταιρείες ή τις χώρες που στοχοποιήθηκαν από τις επιδρομές.

«Η έρευνα αφορά υποτιθέμενη συμφωνία ή εναρμονισμένη πρακτική για κοινή χρήση των εθνικών αγορών για την ηλεκτρονική παραγγελία και παράδοση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και άλλων καταναλωτικών αγαθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Ε.Ε.

Η Just Eat Takeaway, η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία διανομής γευμάτων που δραστηριοποιείται στην ΕΕ, δήλωσε ότι δεν έχει γνώση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε έρευνας της Ε.Ε. σχετικά με τις δραστηριότητές της.

«Από όσο γνωρίζουμε, η Just Eat Takeaway δεν βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (επίσημη ή ανεπίσημη) σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία με άλλους παρόχους διαδικτυακής παράδοσης φαγητού για να "μοιράζονται τις εθνικές αγορές"», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Εκπρόσωπος της Uber τόνισε ότι δεν βρίσκεται στο στόχαστρο της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v