Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γάλλος υπ. Οικονομικών: Παρωχημένοι οι κανόνες της ΕΕ για το χρέος

Οποιαδήποτε αντίθεση μεταξύ των «φειδωλών» βόρειων κρατών-μελών της ΕΕ, με επικεφαλής τη Γερμανία, και των σπάταλων χωρών του Νότου δεν ισχύει πλέον.

Γάλλος υπ. Οικονομικών: Παρωχημένοι οι κανόνες της ΕΕ για το χρέος

Οι κανόνες για το χρέος της ΕΕ για τα κράτη μέλη είναι «παρωχημένοι» και θα πρέπει να επανεξεταστούν ώστε να αντικατοπτρίζουν το κόστος της πανδημίας, του πολέμου και του αυξανόμενου πληθωρισμού, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Bruno Le Maire είπε ότι ένα «νέο οικονομικό μοντέλο» αναδύεται στην Ευρώπη καθώς οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται. Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε αντίθεση μεταξύ των «φειδωλών» βόρειων κρατών-μελών της ΕΕ, με επικεφαλής τη Γερμανία, και των σπάταλων χωρών του Νότου δεν ισχύει πλέον.

«Υπάρχει κράτος στην Ευρώπη στην ευρωζώνη, που έχει αφήσει τους πολίτες του  να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τον πληθωρισμό; Ούτε ένα», είπε ο Le Maire σε συνέντευξη. «Αυτή η έννοια των «οικονόμων κρατών» έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό. Η Ολλανδία δεν είναι ιδιαίτερα φειδωλή. Η Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα φειδωλή. Ξοδεύουν τόσα, όσα κάνουμε εμείς για να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τον πληθωρισμό».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v