Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικηγόροι Twitter: «Ακυρη και λάθος» η αποχώρηση του Μασκ από το deal

Πρώτο βήμα στην επικείμενη νομική διαμάχη για τη συμφωνία που κατέρρευσε. Το κοινωνικό δίκτυο θα «ακολουθήσει νομικές ενέργειες» για να αναγκάσει τον δισεκατομμυριούχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης.

Δικηγόροι Twitter: «Ακυρη και λάθος» η αποχώρηση του Μασκ από το deal

«Aκυρη και λάθος» χαρακτήρισαν οι δικηγόροι της Twitter Inc. την καταγγελία της συμφωνίας εξαγοράς του δικτύου από τον Έλον Μασκ, σε μια επιστολή προς τους δικηγόρους του δισεκατομμυριούχου, κάνοντας ένα πρώτο βήμα στην επικείμενη νομική μάχη για τη συμφωνία.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, ο δικηγόρος του Twitter, William Savitt, της Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, έγραψε στους δικηγόρους του Μασκ στη Skadden Arps Slate Meagher & Flom LLP, λέγοντας ότι η υπαναχώρηση από τη συμφωνία «αποτελεί αποποίηση των υποχρεώσεών τους βάσει της συμφωνίας», σύμφωνα με ένα αντίγραφο της επιστολής της 10ης Ιουλίου που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή στα τέλη Απριλίου.

«Το Twitter δεν έχει παραβιάσει καμία από τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας και δεν έχει υποστεί ούτε είναι πιθανό να υποστεί αρνητική επίπτωση», έγραψε ο Savitt. «Το Twitter επιφυλάσσεται όλων των συμβατικών, νομικών και άλλων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να επιβάλει συγκεκριμένα τις υποχρεώσεις της πλευράς Μασκ βάσει της συμφωνίας».

Στις 8 Ιουλίου, ο Μασκ είπε ότι τερματίζει τη συμφωνία του για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται ότι το Twitter παρουσίασε εσφαλμένα δεδομένα χρηστών, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των spam bots στην πλατφόρμα είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι έχει αποκαλύψει η εταιρεία.

Ο Μασκ δεν έχει προσφέρει κανένα στοιχείο για αυτόν τον ισχυρισμό και το Twitter έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των bots στην υπηρεσία ήταν πολύ κάτω από το 5% των συνολικών ημερήσιων ενεργών χρηστών της, αλλά ο Μασκ είπε ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που του παρείχε το Twitter.

Ο πρόεδρος του Twitter Μπρετ Τέιλορ ανάρτησε την Παρασκευή ότι η εταιρεία θα «ακολουθήσει νομικές ενέργειες» για να αναγκάσει τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να καταθέσει αγωγή στις αρχές αυτής της εβδομάδας, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Η διαμάχη οδήγησε τις μετοχές του Twitter να πέφτουν κατά 11% στα 32,65 δολάρια στο κλείσιμο της Δευτέρας, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση σε περισσότερους από 14 μήνες.

Η συμφωνία εξαγοράς προσδιορίζει ότι οποιαδήποτε νομική διαφωνία σχετικά με τη συμφωνία πρέπει να εκδικαστεί στο Ντέλαγουερ. Μέχρι το κλείσιμο των εργασιών τη Δευτέρα, καμία αγωγή δεν είχε κατατεθεί από καμία πλευρά σχετικά με τη συναλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v