Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή από Twitter κατά Μασκ για να ολοκληρώσει το deal των $44 δισ.

Στα δικαστήρια η διαμάχη, λίγες ημέρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε τερματισμό της συμφωνία εξαγοράς. Υψηλοί τόνοι από το κοινωνικό δίκτυο. Περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από τα tweets του Μασκ.

Αγωγή από Twitter κατά Μασκ για να ολοκληρώσει το deal των $44 δισ.

Το Twitter ζήτησε από το δικαστήριο του Ντέλαγουερ να αναγκάσει τον Έλον Μασκ να τιμήσει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας, θέτοντας το έδαφος για μια δικαστική διαμάχη υψηλού προφίλ μεταξύ του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία της Silicon Valley κατέθεσε την αγωγή στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ την Τρίτη, λίγες ημέρες αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία συγχώνευσης μη κοινοποιώντας επαρκείς πληροφορίες για ψευδείς λογαριασμούς.

Στην έντονα διατυπωμένη αγωγή, οι δικηγόροι του Twitter είπαν ότι οι ισχυρισμοί του Μασκ ήταν «προσχήματα και στερούνται κάθε αξίας». Υποστήριξαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla προσπαθούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία αντί να «επωμιστεί το κόστος» της πτώσης των μετοχών τεχνολογίας.

«Έχοντας δημιουργήσει ένα δημόσιο θέαμα για να βάλει το Twitter στο παιχνίδι και αφού πρότεινε και στη συνέχεια υπέγραψε μια φιλική προς τον πωλητή συμφωνία συγχώνευσης, ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι -σε αντίθεση με κάθε άλλο μέρος που υπόκειται στο δίκαιο των συμβάσεων του Ντέλαγουερ- είναι ελεύθερος να αλλάξει γνώμη, να καταστρέψει την εταιρεία, να διαταράξει τις δραστηριότητές της, να καταστρέψει την αξία των μετόχων και να φύγει», ανέφερε η καταγγελία.

Στην αγωγή κατηγορούν επίσης τον Μασκ για «μια μακρά λίστα ουσιωδών συμβατικών παραβιάσεων... που έχουν αποτελέσει βαρίδι για το Twitter και τις δραστηριότητές του», συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της συμφωνίας «εν αναμονή της ικανοποίησης φανταστικών όρων», παραβιάζοντας τις υποχρεώσεις χρηματοδότησης και κάνοντας κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η αγωγή περιείχε φωτογραφίες από πολυάριθμα tweets στα οποία ο Μασκ φαινόταν να προκαλεί το Twitter και την ηγεσία του, τα οποία οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι παραβίαζαν την υποχρέωση της συμφωνίας να μην υποτιμά την εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v