Πεσμένα τα κέρδη για Morgan Stanley και JPMorgan το δεύτερο τρίμηνο

Η JPMorgan κράτησε στην άκρη περισσότερα χρήματα για να καλύψει δυνητικές ζημίες ενόψει των κινδύνων ύφεσης. Χτύπημα από το μειωμένο dealmaking, εν μέσω αστάθειας της αγοράς, για την Morgan Stanley.

Πεσμένα τα κέρδη για Morgan Stanley και JPMorgan το δεύτερο τρίμηνο

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανέφερε η Morgan Stanley την Πέμπτη, καθώς το dealmaking υποχώρησε εν μέσω αυξανόμενης αστάθειας της αγοράς, γεγονός που χτύπησε τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,85 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδος 1,53 δολαρίου ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι αναφερόμενοι αριθμοί ήταν συγκρίσιμοι με τις εκτιμήσεις.

Πτώση 28% στα κέρδη της JPMorgan το δεύτερο τρίμηνο

Μειωμένα κέρδη β' τριμήνου ανέφερε και η JPMorgan Chase & Co την Πέμπτη, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής διέθεσε περισσότερα χρήματα για να καλύψει πιθανές ζημίες ενόψει των αυξανόμενων κινδύνων ύφεσης. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, αναστέλλει την επαναγορά μετοχών.

Η τράπεζα παρουσίασε κέρδη 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για πτώση κατά 28%.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 2,88 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv. Δεν ήταν αμέσως σαφές, εάν οι αναφερόμενοι αριθμοί ήταν συγκρίσιμοι με τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v