Γουόλερ (Fed): Ανοιχτός σε αύξηση επιτοκίων 100 μονάδων βάσης τον Ιούλιο

Μια «ομαλή προσγείωση» είναι εξαιρετικά πιθανή λόγω της ισχυρής αγοράς εργασίας, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Kρίστοφερ Γουόλερ.

Γουόλερ (Fed): Ανοιχτός σε αύξηση επιτοκίων 100 μονάδων βάσης τον Ιούλιο

O αξιωματούχος της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι στηρίζει μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούλιο αλλά τόνισε ότι θα τασσόταν υπέρ μιας μεγαλύτερης κίνησης αν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις δείξουν ότι η ζήτηση δεν επιβραδύνεται με αρκετά ταχύ ρυθμό. 

«Η Fed είναι τώρα επικεντρωμένη, και θα έπρεπε να είναι, στη μείωση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%» τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Γουόλερ. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αναμένει πως οι αυξήσεις επιτοκίων μετά τον Ιούλιο θα συνεχιστούν με ρυθμό που θα είναι ανάλογος με τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία. 

Όπως ανέφερε, η νομισματική πολιτική μετά τον Ιούλιο θα είναι περιοριστική και θα παραμείνει έτσι μέχρι να υπάρξει σταθερή επιβράδυνση στον δομικό πληθωρισμό. 

Επισήμανε παράλληλα ότι μια «ομαλή προσγείωση» είναι εξαιρετικά πιθανή λόγω της ισχυρής αγοράς εργασίας. Η ύφεση μπορεί να αποφευχθεί, πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v